PROVERBA PËR KAFENË

Kafeja duhet të jetë e errët si nata, e nxehtë si ferri dhe e ëmbël si gruaja- proverb braziliane.

Kafeja duhet të jetë e errët si ferri, e fort si vdekja dhe e ëmbël si dashuria - proverb turke.

Kafeja është e zezë , por të zbardh faqen - proverb nga jugu i Shqipërisë

Komunikimi i mirë është stimulues sikurse një filxhan kafe të zezë, dhe ajo mandej është po aq e vështir për të fjetur - citat: Anne Morrow Lindbergh (shkrimtare amerikane si dhe pioniere në aviacionin e grave në fillim të shekullit të kaluar; 1906 - 2001)

Kafeja dhe dashuria janë më të mira kur janë të nxehta - proverb gjermane

Pas çdo gruaje të suksesshme qëndron një sasi e konsiderueshme e kafes së pirë - citat: Stephanie Piro

Burri duhet të jetë si kafeja, i nxehtë, i ëmbël dhe i fort - citat: Marleen Dutch

Parashikimi i motit sipas filxhanit të kafesë: "Nëse flluskat e kafesë mblidhen në mes të filxhanit ,prisni një kohë të mirë. Kur filxhani i ngjitur afër murit, krijon unaza, prisni shi. Nëse flluskat përhapen në sipërfaqe pa ndonjë formë të caktuar apo formacion të veçantë prisni motit të ndryshueshëm". (burimi internet)